KUDY NA ZÁKLADNU

Jak se k nám dostanete? Všechny možnosti najdete níže.

Místo konání

TZ KAPR Popovice 🏕

Táborová základna naší pionýrské skupiny se nachází v Benešovském okrese, mezi Popovicemi a Kamennou Lhotou. V létě je každoročně využívána pro dva tábory PS, a to jeden kratší airsoftový a jeden hlavní dvoutýdenní. Po nás pronajímáme základnu ještě dalším dvěma 14denním pionýrským táborům. Je naším nezaměnitelným domovem už od roku 1997.

📌 49.6970072N, 14.7686183E

Jak se k nám dostanete?

Autem 🚓

Samozřejmě nejjednodušší možnost. Z Benešova přes Postupice do Popovic, dále na Kamennou Lhotu. Mezi Popovicemi a Kamennou Lhotou je po pravé straně odbočka na příjezdovou cestu, kterou poznáte podle středně velké dřevěné bedny, která je z hlavní silnice dobře viditelná. Terén je uzpůsoben i autům s nízkým podvozkem, není třeba se bát 😉. Google Maps i Waze nás znají jako „Táborová základna KAPR Popovice“.

Hromadnou dopravou 🚂

Ta nejsnazší cesta (jen tam v pátek) 🚍&🚶‍♂️

V pátek je to samozřejmě jednodušší, protože až do Popovic jezdí z Benešova autobus. Ten poslední jede z nástupiště č. 11 v 17.15. Nespoléhejte na vlakové spoje, které přímo navazují. Autobus na nikoho nečeká a české železnice jsou nepředvídatelné. Jeďte pro jistotu dřívějším vlakem.

Když pana řidiče hezky poprosíte, po zastávce Popovice vám zastaví i o kousek dál – u mostu na odbočce na Kamennou Lhotu 😎. Cesta z busu je 1,5 km dlouhá a je trochu do kopce, ale určitě to není nic, co by voják nezvládl levou zadní.

O víkendu sice žádný autobus nejezdí až do Popovic, je tu ale ještě jedna možnost, než byste museli jít fakt dlouhou štreku do kopce, říkáme jí Zlatá střední cesta.

Ta zlatá střední cesta (tam i zpátky) 🚍&🚶‍♂️🚶‍♂️

Za zlatou střední cestu považujeme tu, kde sice pojedete busem, trochu se k tomu nachodíte, ale zaručeně dojedete tam i zpátky bez větších potíží.

Z autobusového terminálu v Benešově jezdí několikrát denně autobus na rozcestí pod Kondratice, to je taková vesnička kousek od těch našich Popovic. Obvykle jezdí z nástupiště č. 6. Od zastávky (Popovice,Kondratice,rozc. – pozor, je na znamení!) je to 3,7 km po silnici, přes Popovice až na základnu nejdříve trochu do kopce, pak dost z kopce a ve finále si přišlápnete při cestě na základnu.

Zpátky je to ovšem trochu složitější. Autobus totiž v neděli jede pouze dvakrát, a to v 8.09 a v 15.34.

Ta nejnáročnější cesta (tam i zpátky) 🚂&🚶‍♂️🚶‍♂️🚶‍♂️

Jste stateční dobrodruzi? Z Benešova jezdí v pátek každou hodinu (v neděli každé dvě hodiny) vlak do Postupic, odkud vede zelená turistická trasa. Chvíli půjdete po silnici, pak zapadnete do lesa a chraň bůh, třeba i dojdete. Celková délka trasy je 6 km, z toho asi 2,5 km půjdete do strmějšího kopce. Zpátky ale zase z kopce dolů, no neber to.

U trasy na Mapy.cz se nenechte zmást. Mezi bodem 2 a cílem můžete projít přes louku, stačí obejít ohradník. Prvním úkolem setkání pro vás však bude najít z horní louky vchod do tábora 😎.

Helikoptérou nebo třeba stíhačkou 🚁

No heleďte, u nás by asi přistálo kdeco, ale zůstaňme u klasických možností, jo?